Pages

Thursday, 5 November 2015

LAMANYA TAK UPDATE BLOG...


ASSALAMUALAIKUM...


Ya Allah...lamanya tak update blog ni...


Agak-agak ada ke yang rindu dengan blog Ja ni...Hehehe..
Tak de maknanya kan..


Rindu sungguh nak menulis.. Terasa macam dah berkarat skill.. Actually banyak je story yang boleh citer..Tapi, maybe banyak sangat benda nak story..sampai tak tahu nak tulis yang mana satu..Rasanya inilah jawapan yang paling logik..PLUS..diri sendiri selalu perasan ~ konon-kononnya busy le sangat...


If possible..kalau boleh..Ja selalu bercita-cita..biarlah hari-hari dapat update blog..One thing for sure..Ja kena admit..nak menulis ni perlu motivasi yang tinggi..Even stock citer banyak..tapi, setakat simpan dalam kepala je..so..bersawang jugak jadinyer..

Lagi satu..tak boleh fake..Kena tahu style kita macam mana..Maksud Ja, kita nak tulis pasal apa? Perlu formal ke? perlu relax-relax ke? or combination formal & santai? Frankly speaking..kalau tulis macam kita bercakap..lagi enjoy..tak payah dok stress-stress nak cari word yang sesuai..tak payah nak buat ayat-ayat bunga..just go on dengan apa yang terlintas jer kat kepala..Macam sekarang ni ler..

SIBUK?? Of course (perasan tak abis-abis)
MALAS?? Ada gak..

Sibuk & Malas -2 faktor yang sebabkan otak pun jadi beku..tangan keras nak menaip..hati jadi tak kental..

SEBAB LAIN?? Ada baby baru..



Muhammad Arif Umair dah 7 bulan pun..

Reason ni..tak boleh pakai..sebab..Tulis blog & spend time dengan anak-anak?? Semua mak-mak kat luar mesti stick to one answer kan..SO..biarlah je le bersawang kan..Tapi..tunggu yer..nak juga tulis entry pasal Arif..


TIME MANAGEMENT??  Pandai je nasihat anak-anak murid...adik-adik..or sape2 je le..manage ur time properly?? DIRI SENDIRI??  Yang ni agak failed juga...Mesti ramai yang alami perkara yang sama juga kan..Macam Ja sekarang..banyak betoiiiiiiii kerja nak buat..sampai tak tahu nak mula yang mana dulu..Last-last..ter'update' blog...HAHAHAHA!!


Aci tak kalau nak buat throwback?? Ye ler..stock citer banyak..cuma nak tinggal type je.. Jawab sendiri ler..ACI..mestilah!! Tapi..yang pasti list makin up..makin up..tunggu nak luah je..

Apsal beria-ia nak citer?? Wehhh..Ja punya blog kan..Nak buat kenangan selagi boleh access blog ni..Lagipun rugi kalau tak story..So many great things happened..


Antara Throwback yang nak buat??

1. Pasal Anak-Anak


2. Makanan & Tempat Makan Best


3. Pasal Kerja Hakiki (I love my job as lecturer)

4. Pasal Bisnes ( I love it too)


5. Kopi Pak Belalang (wajib cerita..sape follow FB & IG mesti tau..hari2 ada citer pasal ni)


6. Macam-macam lagi..


Doakan Ja ye..Supaya lepas ni boleh jadi lebih rajin update blog..DAN juga rajin dalam semua perkara..



X0XO

Muhaniza Zainal

Umi anak 3..HIHI (The best thing ever)

2 comments:

  1. bizi fly sana sini pon buleh cite jugak kak jaa...heheehee
    happy for u kak jaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..in shaa Allah..
      Writing to release stress 😊😉

      Tq jue

      Delete