Pages

Sunday, 9 September 2012

SUP GEAR BOX

Alhamdulillah..weekends yg sangat best..Coz dapat jgk jejak kaki kat GLAM..Then, the next day attended SM/SSM award event kat Menara PGRM..Then, terus fly back to KB..
 
Yg syoknye..Touchdown at airport..My husband also give reward to me for my business achievement..But, one thing for sure..Hadiah tu mesti dia pun boleh rasa...Hehe..Because, he love food so much..Apa lagi..Mesti something yg boleh kenyangkan perut dia le..Kih..Kih..Kih..X aci  le present ni..
 
Husband cakap..ala..jom le makan...Nak belanja ni..so, GEAR BOX SOUP in the house..


SUP GEAR BOX..
  
Kalau ada yg still x tau, apa tu gear box..Ia diambil daripada kepala lutut lembu..Di panggil dengan nama ni coz maybe bentuk ala2 cam 'gear box'..
 
Best tak???
 
Kalau sapa yg suka..memang terangkat le..Before this..Ja makan sup and isi2 yang melekat kat lutut tu je..X pernah pun nak sedut something dari dalam box tu..Ramai yang cakap..nikmat makan sup gear box ni, bila kita sedut..Which is sum-sum tulang lembu..Sum-sum tulang ni warna putih..And sometimes white & creamy..Yg buat lg special..bila sedut pakai straw..
 
Before this, mak Ja pernah cakap..Jgn le sedut..Lemak tu oii..And Ja pun x berani..Kang tak pasal-pasal pening..Seriously..I NEVER TRY BEFORE..
 
But, this time around..Terasa nak cuba plak..Tapi..Ja tak guna straw tau..Bukan apa..X biasa..So, Ja amik gear box tu..ketuk-ketuk sikit..terbalikkan..And korek dengan sudu..Bila try..betul le, memang best sangat..Rasanye..lemak2 gitu..Ish..X reti nak describe le..U all pun patut try..


Tips beli nak beli..

Intai-intai dulu kat dalam tulang tu..Coz boleh le tau banyak ke tak benda yg nak disedut nanti..
 
 
Yummy...Slurppppp...
 
From my opinion, sup gearbox ni boleh makan..NIKMAT tau..But, jangan le selalu sgt especially kepada mereka yg ada high blood pressure & kolestrol..
 
Alhamdulillah, finally Ja dpt rasa gak 'KENIKMATAN' sup gear box yg sebenarnya..And, before tidur..Ja amik 1 sachet of lactolite..Why?? Dpt flush out all the lelemaks..hehe..Anyway..Tq Abang..
 
So, guys..Have a try..
 
 
 
Lots of love,
 
JA
013-9200546

No comments:

Post a Comment