Pages

Tuesday, 31 July 2012

SIMPTOM POKET KERING

Pernah kah anda semua melalui situasi seperti ini?? Especially dah dekat2 hujung bulan...

OH TIDAK???

nak raya kena tambah sket duit belanja kan..

Bagi sestengah orang, perkara paling sensitif dalam hidup mereka apabila disentuh soal kewangan. Jadi, mereka tidak akan sesekali memberitahu kepada family atau kawan-kawan tentang masalah berkaitan wang ringgit. So, apa penyelesaiannya??


But, bagi sesetengah orang plak..heboh satu dunia bagitau yang dia takde duit/ kurang duit/ habis duit..etc.. Penyelesaiannya..of course masing-masing ada cara tersendiri..


Sedih kan..bukak je wallet...takde duit..or maybe cukup-cukup je nak survive untuk hari tu je..ESOK??LUSA??TULAT?MINGGU DEPAN?..Pasti pening kepala bila duit semakin susut..Makin parah bila next gaji lambat lagi...Huhu..

Duit sekarang macam air paip..Kelakar je bila pikir2..duit gaji kita cuma singgah sekejap dalam akaun kita kan..Tumpang lalu je..Ye la..baru dapat gaji, ramai yg tak sampai sebulan..dalam bank tinggal berapa RM je kan..Duit banyak habis untuk bayar hutang je...Boleh ke nak buat saving for future?? Asyik2 dok kira berapa banyak hutang yang ada?..Kalau camni, jawabnya..sampai ke tua..kita bekerja semata-mata utk bayar hutang sahaja..Sedih tak ???

Ja tak malu nak mengaku..dulu Ja pun pernah alami situasi seperti ni..Ja admit, memang le duit tak boleh beli kebahagiaan & kasih sayang...Tapi, kalau takde duit..Bahagia ke??Sound very klise..But..its reality k..Itulah lumrah sebenar..hakikat kehidupan masa kini..

After Ja baca buku oleh Azizi Ali (Pakar Kewangan Peribadi)..Baru macam tersedar..Its like a WAKE UP CALL..Beliau menyarankan setiap orang perlu ada second income..Second income penting sebagai  'backup' main income..& untuk tambahkan simpanan..Maksudnya..setiap orang perlu bina pendapatan kedua..Anggap gaji tu sebagai duit untuk hidup bulan-bulan, and bisnes  as a source utk tambahkan simpanan..Bila dah banyak duit..bukan setakat boleh simpan je..Macam2 yg kita boleh buat..



Yeayy..

Then..Ja dah pun pilih this beautiful bisnes as my second income..The best part Ja apply bisnes ni by using social media marketing..Through blogging and facebook..Ja can share and market the product..Also..Am supported with great leaders with a great, wonderful and amazing group.. GLAM Click here please to know what so special about GLAM..

Beza antara orang berjaya dengan orang biasa-biasa ialah mereka TAKE ACTION! Yess..Ja bersyukur sangat Ja amik keputusan utk buat bisnes ni..ANDA BILA LAGI??

Take action now!

FAST ACTION, FAST RESULT!!



If u have decided to choose this business, let me know..I'll show all the details k..


LETS FLY HIGH TOGETHER :)



JA
013-9200546
Facebook: Muhaniza Zainal


No comments:

Post a Comment